Tuleviku insener-disainer (TID), Kuidas disainida keskkonnasõbralikku toidutoodet?
Toimumisaeg: | 23.09.2023 - 20.04.2024 |
Eesmärk: | Õppemooduli eesmärk on arendada ja disainida omanäoline ning keskkonnasõbralik toidutoode, mis oleks ahvatlev ning vastaks valitud sihtgrupi ootustele. Mooduli tegevuse eesmärgiks on soodustada tervikliku ja kestliku maailmapildi tekkimist ning aidata mõista seoseid erinevate valdkondade teadmiste vahel. |
Sihtgrupp: | 9.-12. klassi õpilased |
Teemad: | Tuleviku insener-disainer (TID) on uudne ja Eestis ainulaadne õppeprogramm, mille laiem teema on kliimamuutused ning nende mõju ühiskonnale. Moodulis “Kuidas disainida keskkonnasõbralikku toidutoodet?” integreeritakse inseneeria ja disain toidutoote ning selle pakendi väljaarendamiseks. Programmi läbiviimist rahastab Haridus- ja Teadusministeerium. |
Õpiväljund: | Mooduli läbinud õpilane mõistab toidutoote arendamise protsessi ning tunneb olulisi toidu tootmise, pakendamise ja säilitamise põhimõtteid. Oskab kaardistada toote sihtrühma, määrata oma- ja müügihinda, leida keskkonnasõbralikke tootmisvõimalusi ning teab toidutoote disainimise ja pildistamise aluseid. |
Hindamiskriteeriumid: | Õpilane osaleb vähemalt 7 õppepäeval 9-st ja panustab olulisel määral kursusetöö valmimisse. |
Õppevaldkond: | Tehnika, tootmine ja ehitus |
Õppekeel: | eesti keel |
Maht: | auditoorne õppetöö: 60 akadeemilist tundi
|
Koolituse läbimist tõendav dokument: | TalTech tunnistus |
Lektor: | Jaana Taar, Tiina Vänt, Kristi Koppel (TLÜ); Vitali Valtanen (EKA); Kristel Vene, Erki Kärber (TalTech) |
Kontakt: | Katariina Pops, 620 3686, katariina.pops@taltech.ee |
Müügihind: | 60 EUR / osaleja |
Registreerumise algus: | 29.08.2023 00:00 |
Registreerumise tähtaeg: | 18.09.2023 |
Ajakava: | Tallinna Tehnikaülikool, Eesti Kunstiakadeemia, Tallinna Ülikool | 23.09.2023 | 10:00 - 15:15 | Mooduli tutvustus. Sissejuhatus teemasse. Ruum: TLÜ
| 14.10.2023 | 10:00 - 15:15 | Kohtumine toidutehnoloogiga. Arendus tööstuslikus toidutootmises. Toidu sensoorika. Ruum: TalTech
| 04.11.2023 | 10:00 - 15:15 | Sihtrühm, säilivus, jätkusuutlikkus, tervislikkus. Nõuded toidutootele ja pakendiinfole. Organoleptilised katsed. Ruum: TLÜ, Teadusköök (M121)
| 25.11.2023 | 10:00 - 15:15 | Valitud retsepti katsetamine I. Tootmisprotsessi analüüs. Toote atraktiivsus sõltuvalt sihtrühmast. Ruum: TLÜ, Teadusköök (M121)
| 09.12.2023 | 10:00 - 15:15 | Toidutoote ja pakendi disaini alused. Ruum: EKA
| 03.02.2024 | 10:00 - 15:15 | Valitud retsepti katsetamine II. Kalkulatsioonid, optimeerimine, ajakulu. Ruum: TLÜ, Teadusköök (M121)
| 09.03.2024 | 10:00 - 15:15 | Pakendimaterjalid ja nende mõju keskkonnale. Söödav pakend. Ruum: TalTech
| 06.04.2024 | 10:00 - 15:15 | Pakendi disainimine. Toidutoote pildistamine. Ruum: EKA
| 20.04.2024 | 10:00 - 15:15 | Valitud retsepti katsetamine III. Pakendamine. Ruum: TLÜ, Teadusköök (M121)
| 11.05.2024 | 10:00 - 15:15 | Lõpuüritus. Toodete esitlemine. Tunnistuste jagamine.
|
|