Toidutehnoloogia ja disain: kokk kui disainer

Esita avaldus

Eesti kolme ülikooli koostöös loodud ühismikrokraadikava


Toimumisaeg:10.09.2024 - 26.01.2025
Eesmärk:Toetada õppijaid toidutehnoloogia alustele tuginedes toitlustusteenuste disainimisel ja arendamisel ning nende muutmisel konkurentsivõimelisemaks.
Sihtgrupp:Peakokad, kokad, toitlustusjuhid ja inimesed, kes soovivad alustada tegevust toitlustusvaldkonnas
Eeldused:keskharidus
Teemad:KTO0300 - Toidu sensoorne analüüs/6 EAP/sügissemester (TalTech)
LTC0510 - Toidukeemia avaldumine praktikas/6 EAP/sügissemester (Tallinna Ülikool)
SVPC.02.046 - Toitlustusteenuste disain ja arendus/5 EAP/sügissemester (TÜ Pärnu kolledž)
Õpiväljund:Programmis õpid:
• kasutama sensoorse analüüsi meetodeid toidu organoleptiliste omaduste ja kvaliteedi hindamisel, et saada ekspertiks maitsete, lõhnade ja tekstuuride maailmas;
• tundma toidukeemial põhinevaid tehnoloogilisi protsesse ja oskust neid teadmisi rakendada praktilises toote- või teenusedisainis;
• rakendama omandatud teadmisi toitlustusteenuse arendusprojekti tegemisel.
Hindamiskriteeriumid:Lõpetamise lisakriteeriumid: olemasoleva toitlustusteenuse/toote parendus või uue toitlustus teenuse/toote kontseptsioon, mis esitatakse lisaks praktilisele tööle ka kirjaliku tööna (kõik töös olevad erinevad läbitud disainietapid on lahti seletatud ja visuaalidega illustreeritud).
Kommentaar:Mikrokraadikavale võetakse vastu 15 osalejat
Õppevaldkond:Loodusteadused, matemaatika ja statistika
Õppekeel:eesti keel
Maht:auditoorne õppetöö: 442 akadeemilist tundi
EAP:17.0
Koolituse läbimist tõendav dokument:TalTech tunnistus
Lektor:Kristel Vene (KTO3000) - TalTech Keemia ja biotehnoloogia instituut
Tiina Vänt, Tiina Lõugas (LTC0510) - Tallinna Ülikool
Tiina Tamm, Marit Piirmann, Anne Roosipõld (SVPC.02.046) - Tartu Ülikooli Pärnu kolledž
Kontakt:Kavajuht Katrin Laos (TalTech), tel 620 2951, katrin.laos@taltech.ee; Avatud õppe keskus, tel 620 3600, mikrokraadid@taltech.ee; Kavajuht Anne Roosipõld (TÜ Pärnu kolledž), tel 516 7401, anne.roosipold@ut.ee
Müügihind:1870 EUR / osaleja
Registreerumise algus:03.06.2024 00:00
Registreerumise tähtaeg:30.08.2024
Ajakava:
Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Ülikool, Tartu Ülikooli Pärnu kolledž
10.09.2024
10:00 - 10:30Sissejuhatus mikrokraadi programmi
Ruum: Tallinna Tehnikaülikool
10:30 - 17:00Toitlustusteenuste disain ja arendus
Ruum: Tallinna Tehnikaülikool
Lektor: Tiina Tamm, Marit Piirmann, Anne Roosipõld (TÜ Pärnu kolledž)
11.09.2024
09:00 - 16:00Toitlustusteenuste disain ja arendus
Ruum: Tallinna Tehnikaülikool
Lektor: Tiina Tamm, Marit Piirmann, Anne Roosipõld (TÜ Pärnu kolledž)
01.10.2024
10:00 - 16:00Toidu sensoorne analüüs
Ruum: Tallinna Tehnikaülikool
Lektor: Kristel Vene (TalTech)
02.10.2024
09:00 - 16:00Toidukeemia avaldumine praktikas
Ruum: Tallinna Ülikool
Lektor: Tiina Vänt, Tiina Lõugas (Tallinna Ülikool)
15.10.2024
10:00 - 13:00Toidu sensoorne analüüs
Ruum: Tallinna Tehnikaülikool
Lektor: Kristel Vene (TalTech)
14:00 - 17:00Toitlustusteenuste disain ja arendus
Ruum: Tallinna Tehnikaülikool
Lektor: Tiina Tamm, Marit Piirmann, Anne Roosipõld (TÜ Pärnu kolledž)
16.10.2024
09:00 - 16:00Toidukeemia avaldumine praktikas
Ruum: Tallinna Ülikool
Lektor: Tiina Vänt, Tiina Lõugas (Tallinna Ülikool)
29.10.2024
10:00 - 17:00Toitlustusteenuste disain ja arendus inspiratsioonipäev
Ruum: Tartu ülikooli Pärnu kolledž
Lektor: Tiina Tamm, Marit Piirmann, Anne Roosipõld (TÜ Pärnu kolledž)
30.10.2024
09:00 - 16:00Toidukeemia avaldumine praktikas
Ruum: Tartu Ülikooli Pärnu kolledž
Lektor: Tiina Vänt, Tiina Lõugas (Tallinna Ülikool)
12.11.2024
10:00 - 13:00Toidu sensoorne analüüs
Ruum: Tallinna Tehnikaülikool
Lektor: Kristel Vene (TalTech)
14:00 - 17:00Toitlustusteenuste disain ja arendus
Ruum: Tallinna Tehnikaülikool
Lektor: Tiina Tamm, Marit Piirmann, Anne Roosipõld (TÜ Pärnu kolledž)
13.11.2024
09:00 - 16:00Toidukeemia avaldumine praktikas
Ruum: Tallinna Ülikool
Lektor: Tiina Vänt, Tiina Lõugas (Tallinna Ülikool)
26.11.2024
10:00 - 13:00Toidu sensoorne analüüs
Ruum: Tallinna Tehnikaülikool
Lektor: Kristel Vene (TalTech)
14:00 - 17:00Toitlustusteenuste disain ja arendus
Ruum: Tallinna Tehnikaülikool
Lektor: Tiina Tamm, Marit Piirmann, Anne Roosipõld (TÜ Pärnu kolledž)
27.11.2024
09:00 - 16:00Toidukeemia avaldumine praktikas
Ruum: Tallinna Ülikool
Lektor: Tiina Vänt, Tiina Lõugas (Tallinna Ülikool)
10.12.2024
10:00 - 17:00Toidu sensoorne analüüs
Ruum: Tallinna Tehnikaülikool
Lektor: Kristel Vene (TalTech)
11.12.2024
09:00 - 16:00Toidukeemia avaldumine praktikas
Ruum: Tallinna Ülikool
Lektor: Tiina Vänt, Tiina Lõugas (Tallinna Ülikool)
07.01.2025
10:00 - 17:00Toidu sensoorne analüüs
Ruum: Tallinna Tehnikaülikool
Lektor: Kristel Vene (TalTech)
08.01.2025
09:00 - 16:00Toitlustusteenuste disain ja arendus
Ruum: Tallinna Tehnikaülikool
Lektor: Tiina Tamm, Marit Piirmann, Anne Roosipõld (TÜ Pärnu kolledž)
21.01.2025
10:00 - 15:30Toidu sensoorne analüüs
Ruum: Tallinna Tehnikaülikool
Lektor: Kristel Vene (TalTech)
15:30 - 17:00Eettevalmistus lõpuesitluseks
Ruum: Tallinna Tehnikaülikool
22.01.2025
09:00 - 16:00Lõpetamine
Ruum: Tallinna Ülikool

Esita avaldus