Tuleviku insener-disainer (TID), Kuidas disainida keskkonnasõbralikku toidutoodet?

Esita tellimus

Toimumisaeg:23.09.2023 - 20.04.2024
Eesmärk:Õppemooduli eesmärk on arendada ja disainida omanäoline ning keskkonnasõbralik toidutoode, mis oleks ahvatlev ning vastaks valitud sihtgrupi ootustele. Mooduli tegevuse eesmärgiks on soodustada tervikliku ja kestliku maailmapildi tekkimist ning aidata mõista seoseid erinevate valdkondade teadmiste vahel.
Sihtgrupp:9.-12. klassi õpilased
Teemad:Tuleviku insener-disainer (TID) on uudne ja Eestis ainulaadne õppeprogramm, mille laiem teema on kliimamuutused ning nende mõju ühiskonnale. Moodulis “Kuidas disainida keskkonnasõbralikku toidutoodet?” integreeritakse inseneeria ja disain toidutoote ning selle pakendi väljaarendamiseks. Programmi läbiviimist rahastab Haridus- ja Teadusministeerium.
Õpiväljund:Mooduli läbinud õpilane mõistab toidutoote arendamise protsessi ning tunneb olulisi toidu tootmise, pakendamise ja säilitamise põhimõtteid. Oskab kaardistada toote sihtrühma, määrata oma- ja müügihinda, leida keskkonnasõbralikke tootmisvõimalusi ning teab toidutoote disainimise ja pildistamise aluseid.
Hindamiskriteeriumid:Õpilane osaleb vähemalt 7 õppepäeval 9-st ja panustab olulisel määral kursusetöö valmimisse.
Õppevaldkond:Tehnika, tootmine ja ehitus
Õppekeel:eesti keel
Maht:auditoorne õppetöö: 60 akadeemilist tundi
Koolituse läbimist tõendav dokument:TalTech tunnistus
Lektor:Jaana Taar, Tiina Vänt, Kristi Koppel (TLÜ); Vitali Valtanen (EKA); Kristel Vene, Erki Kärber (TalTech)
Kontakt:Katariina Pops, 620 3686, katariina.pops@taltech.ee
Müügihind:60 EUR / osaleja
Registreerumise algus:29.08.2023 00:00
Registreerumise tähtaeg:18.09.2023
Ajakava:
Tallinna Tehnikaülikool, Eesti Kunstiakadeemia, Tallinna Ülikool
23.09.2023
10:00 - 15:15Mooduli tutvustus. Sissejuhatus teemasse.
Ruum: TLÜ
14.10.2023
10:00 - 15:15Kohtumine toidutehnoloogiga. Arendus tööstuslikus toidutootmises. Toidu sensoorika.
Ruum: TalTech
04.11.2023
10:00 - 15:15Sihtrühm, säilivus, jätkusuutlikkus, tervislikkus. Nõuded toidutootele ja pakendiinfole. Organoleptilised katsed.
Ruum: TLÜ, Teadusköök (M121)
25.11.2023
10:00 - 15:15Valitud retsepti katsetamine I. Tootmisprotsessi analüüs. Toote atraktiivsus sõltuvalt sihtrühmast.
Ruum: TLÜ, Teadusköök (M121)
09.12.2023
10:00 - 15:15Toidutoote ja pakendi disaini alused.
Ruum: EKA
03.02.2024
10:00 - 15:15Valitud retsepti katsetamine II. Kalkulatsioonid, optimeerimine, ajakulu.
Ruum: TLÜ, Teadusköök (M121)
09.03.2024
10:00 - 15:15Pakendimaterjalid ja nende mõju keskkonnale. Söödav pakend.
Ruum: TalTech
06.04.2024
10:00 - 15:15Pakendi disainimine. Toidutoote pildistamine.
Ruum: EKA
20.04.2024
10:00 - 15:15Valitud retsepti katsetamine III. Pakendamine.
Ruum: TLÜ, Teadusköök (M121)
11.05.2024
10:00 - 15:15Lõpuüritus. Toodete esitlemine. Tunnistuste jagamine.

Esita tellimus