Toitlustuskorralduse Akadeemia

Registreeru

Toimumisaeg:16.09.2024 - 07.01.2025
Eesmärk:Kursus annab osalejale põhjaliku ülevaate, kuidas edukalt ja kasumlikult juhtida olemasolevat toitlustusettevõtet või luua uut.
Kursus aitab mõista ettevõtet - organisatsiooni kui tervikut.
Kuidas me saame eristuda?
Kuidas disainida oma toodet ja juhtida kliendi teekonda?
Kuidas saavutada ühtsust toitlustusettevõtte toimingutes?
Kuidas meil oleks meeskonnana huvitav koos toimida?
Kuidas olla kasumlikud?
Sihtgrupp:Kursus on suunatud eeskätt toitlustuses töötavatele inimestele, restorani juhtidele ja omanikele, toitlustusjuhtidele, sommeljeedle, vahetuse vanematele ja peakokkadele.
Kui vajad värskendust oma igapäevastele erialastele mõtetele, siis Sind me just ootame toitlustuskorralduse koolitusele!
Teemad:Plokk 1 - RESTORANIDE JUHTIMISE ÜLEVAADE (12+1 ak/h)

- Ettevõtlus toitlustuses
- Toitlustusettevõtte tüübid ja äriideed
- Toitlustusettevõtte töö strateegiline planeerimine

Plokk 2 - TOITLUSTUSETTEVÕTTE FINANTSJUHTIMINE JA FINANTSANDMETE KASUTAMINE JUHTIMISOTSUSTE TEGEMISEL (12+1 ak/h)

- Toitlustusettevõtte finantsid, RPS
- Toitlustusettevõtte tulude ja kulude jagunemine ning juhtimine
- Eelarve ja selle praktiline koostamine tunnis loodava näite põhjal
- Palgaarvestuse põhimõtted. Personali planeerimine

Plokk 3 - TOITLUSTUSETTEVÕTETE TÖÖKORRALDUS (12+1 ak/h)

Töökorralduse põhimõtted ja ruumide planeerimine köögis ning saalis
Igapäevatöö juhtimine, planeerimine ja töökorraldus teenindus- tootmisruumides
Toitlustusteeninduse alused
Klienditeekonna kujundamine
Kliendikeskne teenindus
Toiduseadus, ristsaastumine

Plokk 4 - TOODETE JA TEENUSTE KALKULATSIOONID JA HINNAKUJUNDUS (12+1 ak/h)
- Retseptiga ja retseptita kaubakulu juhtimine
- Kalkuleerimise alused - retseptide praktiline koostamine
- Oma - ja müügihinna kujundus
- Menüüde struktuur ja ülesehitus
- Erinevate ürituste (pulmad, sünnipäevad jt peod) efektiivsete hinnapakkumiste koostamine ja pidude ülesehitus.

Plokk 5 - TURUNDUSE OLEMUS. ETTEVÕTTE TURUNDUS. SOTSIAALMEEDIA (12+1 ak/h)
- Turunduse mõiste ja olemus
- Restorani juhtimine läbi turunduse
- Kliendiprofiili loomine
- Turunduse planeerimine ja turunduskanalid
- Internetiturundus, sotsiaalmeedia täna ja praegu

Plokk 6 - ETIKETT, PROTOKOLL, KOKKULEPPED, REEGLID JA STANDARDID TOITLUSTUSETTEVÕTTES (6+1 ak/h)
- Kultuuridevahelised erinevused
- Protokoll ja etikett
- Suhtekorraldus, sündmuste ettevalmistamine ja läbiviimine

Plokk 7 - TOITLUSTUSETTEVÕTTE SISETOIMINGUD - IGAPÄEVASED TÖÖPROTSESSID JA NENDE EFEKTIIVNE JUHTIMINE. KAUPADE LIIKUMINE, LAOARVESTUS JA INVENTUURID. BRONEERINGUTE HALDUS (12+1 ak/h)
- Ostutegevus ja selle mõju (sh lepingud)
- Laoarvestuse põhimõtted
- Kaupade liikumise kord
- Inventuuride tähtsus ja läbiviimise kord
- Broneeringute juhtimine ja haldamine

Plokk 8 TULEMUSLIKU PERSONALIPOLIITIKA VÄLJAARENDAMINE (14 ak/h)
- Personali juhtimine
- Personali värbamine ja värbamisprotsessi läbiviimine
- Personali valik, CV ja tööintervjuude läbiviimine
- Uute töötajate sisseelamisprogramm ja liitmine meeskonnaga
- Ametijuhendid
- Tööaja juhtimine, selle kontroll ja töögraafikud
- Töölepingud
- Generatsioonidevahelised erinevused?

Plokk 9 VEINIÕPETUS - TEOORIAS JA PRAKTIKAS (14 ak/h)
- Veiniõpetuse algteadmised: terroir, viinamarjad, veini valmistamine jne
- Veinide praktiline käsitlemine teeninduses.

Kursusel on kaastatud külalislektorid ja oma valdkonna asjatundjad.

NB! Kursuse jooksul teevad osalejad iseseisvaid harjutusi ja kodutöid. Kodutööde raames tutvutakse erinevate toitlustusettevõtetega. Analüüsitakse ja vahetatakse mõtteid erinevate klienditeekondade kujunduse ja muude ettevõttes toimuvate protsesside üle. Tutvutakse toitlustusmaastikul toimuvaga nii kodu- kui välismaal. Toimuvad esitlused ja arutelud hetkel aktuaalsetel ühiskondlikel teemadel.. Kursusele annab erilise väärtuse sünergia, mis õppetöö käigus tekib nii kursusekaaslaste kui ka õppejõudude vahel. Osalejad jagavad oma teadmisi ja kogemusi, mis aitavad paremini mõista valdkonna trende, arenguid ja muutuste protsesse.

Korraldajad jätavad endale õiguse teha muudatusi ajakavas ja loengute järjestuses.
Õpiväljund:Kursuse läbinu:
- on võimeline üles ehitama ettevõtte struktuuri ja teab kui palju ja milliste oskustega inimesi on vaja antud ettevõttesse;
- oskab korraldada toitlustusettevõtte tööd;
- teab ja tunneb toitlustusettevõttes tehtavaid tegevusi ning töökorraldust;
- oskab analüüsida finantse, tulusid ja kulusid ning on võimeline vastu võtma ettevõttele kasulikke otsuseid;
- tunneb palgaarvestuse põhimõtteid;
- suudab planeerida ja läbi viia tulemusliku värbamise;
- oskab planeerida ja juhtida nii saali kui köögi töökorraldust;
- teab turunduse põhialuseid ja oskab suunata ettevõtte turundust, kasutades selleks erinevaid turunduskanaleid sh sotsiaalmeediat;
- omab teadmisi protokollist ja etiketist;
- oskab juhtida broneeringuid ja ettevõttesse tulevaid tellimusi
- oskab läbi viia erinevaid üritusi;
- oskab esitada hinnapakkumisi, teha omahinna- ja müügihinna kalkulatsioone;
- oskab koostada ürituste eelarveid;
- tunneb menüüde ülesehitust ja omab esmaseid teadmisi veinidest;
- omab ülevaadet lepingutest, laomajandusest ja inventuuridest;
- teab peamisi valdkonda puudutavaid seadusi.
Hindamiskriteeriumid:Kursus lõpeb eksamiga. Eksamile pääsemise eelduseks on 80% loengutest osavõtt ja kõigi 5 kodutöö sooritamine. Eksam on testi vormis ja koosneb 9 kirjalikust ja 1 suulisest küsimusest. Maksimum 100%. Eksami sooritamiseks on vaja saada 70%. Iga eksaminant koostab talle loositud teema kohta 4 kirjalikku ja 1 suulise küsimuse.
Õppekeel:eesti keel
Maht:auditoorne õppetöö: 110 akadeemilist tundi
iseseisev/muu õppetöö: 80 akadeemilist tundi
EAP:7.0
Koolituse läbimist tõendav dokument:TalTech tunnistus
Lektor:Ritta Roosaar
Kontakt:Maarja Tosso, 620 3943, maarja.tosso@taltech.ee
Müügihind:2049.18 EUR + KM / osaleja
Registreerumise algus:04.04.2024 00:00
Registreerumise tähtaeg:15.09.2024
Ajakava:
Ehitajate tee 5
16.09.2024
00:00 - 00:00RESTORANIDE JUHTIMISE ÜLEVAADE
17.09.2024
00:00 - 00:00RESTORANIDE JUHTIMISE ÜLEVAADE
30.09.2024
00:00 - 00:00TOITLUSTUSETTEVÕTTE FINANTSJUHTIMINE JA FINANTSANDMETE KASUTAMINE JUHTIMISOTSUSTE TEGEMISEL
01.10.2024
00:00 - 00:00TOITLUSTUSETTEVÕTTE FINANTSJUHTIMINE JA FINANTSANDMETE KASUTAMINE JUHTIMISOTSUSTE TEGEMISEL
14.10.2024
00:00 - 00:00TOITLUSTUSETTEVÕTETE TÖÖKORRALDUS
15.10.2024
00:00 - 00:00TOITLUSTUSETTEVÕTETE TÖÖKORRALDUS
28.10.2024
00:00 - 00:00TOODETE JA TEENUSTE KALKULATSIOONID JA HINNAKUJUNDUS
29.10.2024
00:00 - 00:00TOODETE JA TEENUSTE KALKULATSIOONID JA HINNAKUJUNDUS
11.11.2024
00:00 - 00:00TURUNDUSE OLEMUS. ETTEVÕTTE TURUNDUS. SOTSIAALMEEDIA
12.11.2024
00:00 - 00:00TURUNDUSE OLEMUS. ETTEVÕTTE TURUNDUS. SOTSIAALMEEDIA
25.11.2024
00:00 - 00:00ETIKETT, PROTOKOLL, KOKKULEPPED, REEGLID JA STANDARDID TOITLUSTUSETTEVÕTTES
26.11.2024
00:00 - 00:00TOITLUSTUSETTEVÕTTE SISETOIMINGUD - IGAPÄEVASED TÖÖPROTSESSID JA NENDE EFEKTIIVNE JUHTIMINE. KAUPADE LIIKUMINE, LAOARVESTUS JA INVENTUURID. BRONEERINGUTE HALDUS
27.11.2024
00:00 - 00:00TOITLUSTUSETTEVÕTTE SISETOIMINGUD - IGAPÄEVASED TÖÖPROTSESSID JA NENDE EFEKTIIVNE JUHTIMINE. KAUPADE LIIKUMINE, LAOARVESTUS JA INVENTUURID. BRONEERINGUTE HALDUS
09.12.2024
00:00 - 00:00TULEMUSLIKU PERSONALIPOLIITIKA VÄLJAARENDAMINE
10.12.2024
00:00 - 00:00TULEMUSLIKU PERSONALIPOLIITIKA VÄLJAARENDAMINE
06.01.2025
00:00 - 00:00VEINIÕPETUS - TEOORIAS JA PRAKTIKAS
07.01.2025
00:00 - 00:00VEINIÕPETUS - TEOORIAS JA PRAKTIKAS

Registreeru