Arvestuse alused

Registreeru

Õppetöö toimub reedeti kell 17:30-21:00 ja laupäeviti kell 9:30-16:00 vastavalt ajakavale. Täpne ajakava selgub augusti lõpuks.


Toimumisaeg:07.09. - 26.10.2024
Eesmärk:Selgitada raamatupidamise tähtsust ettevõttes. Arvestuse aluste põhimõistete ja raamatupidamist reguleerivate juhendmaterjalide tutvustamine. Anda teadmised ja oskused elementaarsete raamatupidamistehingute kajastamiseks ja finantsaruannete (bilanss ja kasumiaruanne) koostamiseks.
Sihtgrupp:Majandusarvestuse alaste teadmisteta või väheste teadmistega isikud, kes soovivad omandada raamatupidamisarvestuse baasteadmisi.
Eeldused:Kesk-(eri)haridus
Teemad:Täienduskoolituse kursuse "Raamatupidaja-finantsist" õppemoodul. Majandusarvestuse süsteem. Raamatupidamist reguleerivad juhendmaterjalid. Raamatupidamisarvestuse põhiprintsiibid. Raamatupidamise sise-eeskiri. Raamatupidamise põhivõrrand. Majandussündmuste kajastamine raamatupidamise põhivõrrandist lähtudes. Kontod ja kontoplaan, kahekordne kirjendamine. Majandustehingute dokumenteerimine. Raamatupidamisregistrid. Korrigeerimis- ja lõpetamiskanded. Majandusaasta aruanne.
Õpiväljund:Kursuse läbinu teab ja mõistab valdkonna põhimõisteid ja finantsaruannete vahelisi seoseid, raamatupidamise tähtsust ettevõttes; teadvustab finantsarvestusest kui majandusarvestuse süsteemi üht osist. Oskab kajastada elementaarseid raamatupidamistehinguid ja koostada lihtsamaid finantsaruandeid (bilanss ja kasumiaruanne).
Hindamiskriteeriumid:Määratakse kursuse programmis koolituse alguses
Peamoodul:Raamatupidaja-finantsist
Õppekeel:eesti keel
Maht:auditoorne õppetöö: 36 akadeemilist tundi
iseseisev/muu õppetöö: 72 akadeemilist tundi
EAP:4.0
Koolituse läbimist tõendav dokument:TalTech tunnistus
Lektor:Monika Nikitina-Kalamäe
Kontakt:Mare Orav, 6204006, mare.orav@taltech.ee
Müügihind:300 EUR / osaleja
Märkused hinna kohta:TalTechi töötajatele, vilistlastele ja üliõpilastele hinnasoodustus 10%. Õppemaksu võib tasuda kahes osas.
Koht:Akadeemia tee 3

Registreeru