Hoonete energiatarbimise ja sisekliima modelleerimine programmiga IDA ICE

Esita tellimus

Toimumisaeg:25.01. - 22.02.2023
Eesmärk:Kursuse eesmärk on tutvustada dünaamilist energia- ja sisekliima simulatsiooni programmi IDA ICE 4.7 ning anda edasi oskused tavapäraste hoonete energiatarbimise hindamiseks.
Sihtgrupp:Koolitus on suunatud ehituse ning eelkõige kütte ja ventilatsiooni eriala inseneridele, hoonete energiatõhususe spetsialistidele ning energiaaudiitoritele, kel puudub varasem märkimisväärne kogemus programmi IDA ICE kasutamisel.
Eeldused:Baasteadmised ehitusfüüsikast, hoone soojuslikust käitumisest (soojuskaod, jahutuskoormused) ja sisekliima tagamisest (kliimasüsteemid).
Teemad:Antakse ülevaade programmi võimalustest, eelistest ja puudustest, õpitakse tundma selle põhifunktsioone ning kuidas seda kasutada kavandatava hoone energiatõhususarvu määramisel.
Õpitakse, kuidas arvutusmudelis kirjeldada analüüsitava hoone:
• asukohta, kliimat ja orientatsiooni ilmakaarte suhtes
• sise- ja välispiirdeid, külmasildasid ja õhupidavust
• tehnosüsteeme ja sisekliima tagamise põhimõtteid
• suurust ja kuju
• sisemisi vabasoojusi ning nende kasutusprofiili
Lisaks õpitakse, kuidas teha erinevaid simulatsioone ning analüüsida nende tulemusi.
Õpiväljund:Koolituse läbinu tunneb dünaamilise soojuslevi analüüsi põhimõtteid, oskab sisestada programmi hoone geomeetriat ning kütte- ja jahutusenergia kulu arvutamiseks vajalikke lähteandmeid, oskab analüüsida ja hinnata dünaamilise arvutusmudeli sisekliima ja energiatarbe arvutustulemusi standardtasemel, oskab programmi abil teostada hoone ruumile suvist ruumiõhutemperatuuri kontrolli.
Hindamiskriteeriumid:Iga osaleja peab koolituse tunnistuse saamiseks koostama enda poolt valitud hoonest arvutusmudeli, teostama sellele energiaanalüüsi ning tehtud tööd kursuse viimasel päeval toimuval seminaril tutvustama.
Kommentaar:Osalejal vajalik enda sülearvuti, mis toetab Windows-i op.süsteemi. Iga osaleja peab koolituse tunnistuse saamiseks koostama enda poolt valitud hoonest arvutusmudeli, teostama sellele energiaanalüüsi ning tehtud tööd kursuse viimasel päeval toimuval seminaril tutvustama.
Õppekeel:eesti keel
Maht:auditoorne õppetöö: 32 akadeemilist tundi
iseseisev/muu õppetöö: 43 akadeemilist tundi
TP:52.0 (täienduskoolituse arvestuspunktid)
Koolituse läbimist tõendav dokument:TalTech tunnistus
Lektor:Anti Hamburg PhD, volitatud energiatõhususe spetsialist, tase 8
Kontakt:Inge Põder, 6202063, inge.poder@taltech.ee
Müügihind:880 EUR / osaleja
Registreerumise tähtaeg:23.01.2023
Ajakava:
Tallinna Tehnikaülikool, Ehitajate tee 5, Tallinn
25.01.2023
10:00 - 17:00IDA ICE programmi tutvustus ning peamiste funktsioonide tutvustamine. Hoone geomeetria loomine programmis ning hoone geomeetria sisse toomine IFC-na ja CAD-failist
Ruum: U06 301
Lektor: Anti Hamburg
01.02.2023
10:00 - 17:00Suvise ülekuumenemise kontrolli teostamine tüüpruumile ja selle analüüsimine.Koduste tööde esitamine ning nende tulemuste ülevaatamine ja hindamine.
Ruum: U06 301
Lektor: Anti Hamburg
08.02.2023
10:00 - 17:00Erinevate ruumitsooni andmete sisestamine (kasutusprofiilid) ning mudeli esmane analüüs. Dünaamilse soojuslevi programmi arvutustulemuste analüüsimine ja hindamine. Mudeli korrigeerimine
Ruum: U06 301
Lektor: Anti Hamburg
22.02.2023
10:00 - 17:00Hoone piirdetarindite soojusläbivuste, vabasoojuse kasutusprofiilide, kliimaandmete, kütte- ja ventilatsiooniseadmete sisestamine
Ruum: U06 301
Lektor: Anti Hamburg

Esita tellimus