Veevarustus- ja kanalisatsiooniinseneride täienduskoolitus

Esita tellimus

Toimumisaeg:25.01. - 22.02.2023
Eesmärk:Täienduskoolituse eesmärgiks on pakkuda veevarustuse- ja kanalisatsiooniinseneridele võimalust oma kutset kinnitada või taotleda. Samuti pakub võimalust teiste erialade inseneridele erijuhu* alusel taotleda veevarustuse- ja kanalisatsiooniinseneri kutset.

*vastavalt VK inseneri kutsestandardile (vt Lisa 8 http://www.kutsekoda.ee/et/kutseregister/kutsestandardid/10476467/lae/diplomeeritud-veevarustuse-ja-kanalisatsiooniinsener-tase-7-13pdf )
Sihtgrupp:Veevarustuse- ja kanalisatsiooniinsenerid, teiste ehitusvaldkonna erialade insenerid ja mehaanikateadusel põhineva tehnikavaldkonna insenerid.
Teemad:Võimalused insenerikutse pikendamiseks ja võimalus tegutsemiseks pädeva isikuna Eestis ja lähiriikides. Veevõrkude modelleerimine. Sademeveevõrkude modelleerimine. BIM veemajanduses. CFD modelleerimine ja rakendused vee- ja õhusüsteemides. Pumbad, pumpade valik, pumplad, erisused sademevee ja reovee korral - millega arvestada jms. Veekäitluse ja veehaarete kavandamine. Hoonete, sealhulgas kõrghoonete veevärgi ja kanalisatsiooni projekteerimise tarkvara, 3D. Hoonete tulekustutus. Sprinklersüsteemid ja nende projekteerimine. Vaakumkanalisatsioon projekteerimine ja ehitus. Torustike TV kaamerauuringud. Videote lugemine. Pinnased, pinnavesi, kaevetööd, kindlustamine, tagasitäide. Sademeveekanalisatsiooni projekteerimispraktika, äravoolu keskendamine. Reovee eelpuhastus, omapuhastid, väikepuhastid, tööstusreovee puhastus. Ülevaade projekteerimisel ja ehitustööde teostamisel esinevatest vigadest. Linnade sademevee süsteemid muutuvas kliimas. Torustike paigaldus, kinnised meetodid. Vee-ettevõtja praktika torustike ehitamisel. Vee- ja kanalisatsiooni välisvõrkude ehitamise koordineerimine, lahtine paigaldus.
Õpiväljund:Koolituse läbinu on uurinud süvendatult vähemalt ühte koolitusel käsitletud teemat.
Oskab lahendada ette antud modelleerimisülesannet.
Tunneb kõrghoonete veevärgi ja kanalisatsiooni projekteerimise tarkvara.

Teemad: Võimalused insenerikutse pikendamiseks ja võimalus tegutsemiseks pädeva isikuna Eestis ja lähiriikides. Veevõrkude modelleerimine. Sademeveevõrkude modelleerimine. BIM veemajanduses. CFD modelleerimine ja rakendused vee- ja õhusüsteemides. Pumbad, pumpade valik, pumplad, erisused sademevee ja reovee korral - millega arvestada jms. Veekäitluse ja veehaarete kavandamine. Hoonete, sealhulgas kõrghoonete veevärgi ja kanalisatsiooni projekteerimise tarkvara, 3D.Hoonete tulekustutus. Sprinklersüsteemid ja nende projekteerimine. Vaakumkanalisatsioon projekteerimine ja ehitus. Torustike TV kaamerauuringud. Videote lugemine. Pinnased, pinnavesi, kaevetööd, kindlustamine, tagasitäide. Sademeveekanalisatsiooni projekteerimispraktika, äravoolu keskendamine. Reovee eelpuhastus, omapuhastid, väikepuhastid, tööstusreovee puhastus. Ülevaade projekteerimisel ja ehitustööde teostamisel esinevatest vigadest. Linnade sademevee süsteemid muutuvas kliimas. Torustike paigaldus, kinnised meetodid. Vee-ettevõtja praktika torustike ehitamisel. Vee- ja kanalisatsiooni välisvõrkude ehitamise koordineerimine, lahtine paigaldus.
Hindamiskriteeriumid:Koolituse raames on vaja esitada kaks iseseisvat tööd. Referaat lektori poolt antud teemal (sisu vastavus teemale, sisu piisav akadeemiline käsitlus, korrektne viitamine algallikatele ja vormistus). Modelleerimisülesanne ( võimalik valida kahe variandi vahel).
Kommentaar:Koolituse raames on vaja esitada kaks iseseisvat tööd. Referaat lektori poolt antud teemal (sisu vastavus teemale, sisu piisav akadeemiline käsitlus, korrektne viitamine algallikatele ja vormistus). Modelleerimisülesanne
Õppekeel:eesti keel
Maht:auditoorne õppetöö: 40 akadeemilist tundi
iseseisev/muu õppetöö: 40 akadeemilist tundi
EAP:3.0
TP:78.0 (täienduskoolituse arvestuspunktid)
Koolituse läbimist tõendav dokument:TalTech tunnistus
Lektor:Joonas Vaabel, Andres Piirsalu, Raido Puust, Erki Soekov, Peeter Laidma, Aare Kuusik, Aivo Eevardi, Tarmo Vaalu, Priit Uleksin, Janek Laanearu, Malle Ütt, Kaspar Tennokese, Marti Vaksmann, Vahur Värk, Linnar Tillmann, Riho Terase

Kontakt:Inge Põder, 6202063, inge.poder@taltech.ee
Müügihind:619.67 EUR + KM / osaleja
Märkused hinna kohta:Kui ühest ettevõttest on vähemalt 2 osalejat, kehtib soodushind -10%.
Registreerumise tähtaeg:23.01.2023
Ajakava:
Tallinna Tehnikaülikooli auditoorium täpsustamisel
25.01.2023
09:00 - 16:00Võimalused insenerikutse pikendamiseks ja võimalus tegutsemiseks pädeva isikuna Eestis ja lähiriikides. Veevõrkude modelleerimine. Sademeveevõrkude modelleerimine. BIM veemajanduses
Ruum: U06 304
Lektor: Andres Piirsalu, Raido Puust
01.02.2023
09:00 - 16:00Veekäitluse ja veehaarete kavandamine. CFD modelleerimine ja rakendused vee- ja õhusüsteemides. Vee- ja kanalisatsiooni välisvõrkude ehitamise koordineerimine, lahtine paigaldus
Ruum: U06 304
Lektor: Vahur Värk, Janek Laanearu. Peeter Laidma
08.02.2023
09:00 - 16:00Hoonete, sealhulgas kõrghoonete veevärgi ja kanalisatsiooni projekteerimise tarkvara, 3D.Hoonete tulekustutus. Sprinklersüsteemid ja nende projekteerimine. Vaakumkanalisatsioon projekteerimine ja ehitus. Ülevaade projekteerimisel ja ehitustööde teostamisel esinevatest vigadest.
Ruum: U05 105
Lektor: Joonas Vaabel, Tarmo Vaalu, Kaspar Tennokese
15.02.2023
09:00 - 16:00Pinnased, pinnavesi, kaevetööd, kindlustamine, tagasitäide. Sademeveekanalisatsiooni projekteerimispraktika, äravoolu keskendamine. Vee-ettevõtja praktika torustike ehitamisel. Pumbad, pumpade valik, pumplad, erisused sademevee ja reovee korral - millega arvestada jms
Ruum: U06 220
Lektor: Erki Soekov, Malle Ütt, Marti Vaksmann, Aivo Eevardi
22.02.2023
09:00 - 16:00VK välisvõrkude modelleerija roll praktikas. Torustike paigaldus, kinnised meetodid. Torustike TV kaamerauuringud. Videote lugemine. Reovee eelpuhastus, omapuhastid, väikepuhastid, tööstusreovee puhastus.
Ruum: U06 304
Lektor: Riho Terase, Linnar Tillmann, Priit Uleksin, Aare Kuusik

Esita tellimus